Ανατροπές στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια - αλλάζουν οι ημερομηνίες και η διαδικασία ψηφοφορίας για τους υπαλλήλους από την περιφέρεια - το ΦΕΚ

Εκδόθηκε σήμερα το ΦΕΚ 3794 / Β / 25.11.16 σύμφωνα με το οποίο έρχονται ανατροπές στη διαδικασία εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα για όσες εκλογές δεν έχουν ακόμη διεξαχθεί, μεταφέρονται στην πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την ημερομηνία που έχουν προκηρυχθεί.

Εδώ θα πρέπει να τονισουμε ότι οι διατάξεις που καταργούνται όριζαν ότι η ψηφοφορία διεξαγονταν ημέρα Σάββατο, με αποτέλεσμα την μειωμένη προσέλευση των δημοσίων υπαλλήλων για τις εκλογές.

Το Υπουργείο από ότι φαίνεται έκανε αποδεκτό το αίτημα για μεταφορά  διεξαγωγής της ημέρας των εκλογών σε εργάσιμη ημέρα παρότι η ημερομηνία που εκδόθηκε το ΦΕΚ συμπίπτει με την εν εξελίξει διεξαγωγή των εκλογών σε αρκετούς φορείς του Δημοσίου. Συγκεκριμένα αύριο Σάββατο είναι να διεξαχθούν οι εκλογές στον ΟΑΕΕ , αλλά σύμφωνα με τον νέο Νόμο που εκδόθηκε αυτές πρέπει να μεταφερθούν για τη προσεχή Δευτέρα 28/11/16. Επίσης οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια στον ΟΑΕΔ έχουν προκηρυχθεί για το επόμενο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 αλλά με τον νέο νόμο, μεταφέρονται για την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016.

Επίσης αλλάζει και η διαδικασία που ψηφίζουν οι δημόσιοι υπαλληλοι και από την επαρχία αφού για τις υπηρεσίες άνω των σαράντα υπαλλήλων στήνονται κάλπες και καταργείται η δια αλληλογραφίας επιστολική ψήφος.

Ολόκληρο το ΦΕΚ στα επισυναπτόμενα αρχεία

Share this article

Συνημμένα αρχεία:

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.