Από κόσκινο κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ στο ΙΝΕ ΓΣΕΕ - «Μύλος» με τις κοινοτικές και εθνικές επιχορηγήσεις από προγράμματα ΕΣΠΑ & ΟΑΕΔ

«Στο στόχαστρο των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης βρίσκονται οι επιχορηγήσεις του ΟΑΕΔ προς το ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ενώ εξηγήσεις έχει ζητήσει από τον Οργανισμό και η υπουργός Εργασίας Ε.Αχτσιόγλου....

Από τον έλεγχο του ΣΕΕΔΔ προέκυψε ότι ο ΟΑΕΔ επιχορήγησε το ΙΝΕ ΓΣΕΕ με 16.784.000 € μέσω του λογαριασμού για την απασχόληση και την επαγγελματική κατάρτιση (ΛΑΕΚ). Τα χρήματα δόθηκαν από τον Ιούλιο 2013 μέχρι και τον Ιούλιο του 2014.Ωστόσο όπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές του ΣΕΕΔΔ, το ΙΝΕ ΓΣΕΕ δεν είχε υποβάλει στον ΟΑΕΔ ξεχωριστό απολογισμό γι'αυτές τις επιχορηγήσεις προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Επομένως οι ελεγκτές του ΣΕΕΔΔ έκριναν ότι οι επιχορηγήσειςαυτές δόθηκαν κατά παράβαση από την πλευρά του ΟΑΕΔ. Το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ διαβιβάστηκεκαι στην Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύες όσων έλαβαν τις επίμαχες αποφάσεις.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται νέος έλεγχος από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης που εποπτεύει η κ.Μαρία Παπασπύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του DOCUMENTO, στο στόχαστρο των ερευνών βρίσκονται οι επίμαχες επιχορηγήσεις από τον ΟΑΕΔ καθώς εξετάζεται κατά πόσο πληρούσαν τις προϋποθέσεις που ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Εξηγήσεις όμως από την πλευρά του ΟΑΕΔ για τη συγκεκριμένη υπόθεση ζήτησε με επιστολή της στις 2/2/2017 και η υπουργός Ε.Αχτσιόγλου.Σε αυτήν αναφέρεται χαρακτηριστικά  «...σας παρακαλούμε το συντομότερο δυνατό να μας γνωρίσετε ¨α) αναλυτικά και εμπεριστατωμένα πώς έχει το θέμα, ήτοι τη νομική βάση των επιχορηγήσεων, τον σκοπό/αιτία της επιχορήγησης, τα ποσά, καθώς και τον έλεγχο που διενεργείτε για την ορθή και νόμιμη διάθεση των εν λόγω ποσών προς το ΙΝΕ ΓΣΕΕ»

Πηγή: Εφημερίδα DOCUMENTO, Κυριακή 23 Απριλίου 2017, σελ.18

Στην έκθεση εικόνων το αναλυτικό ρεπορτάζ

 

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.