Νομοσχέδιο Υπουργείο Εργασίας για τον ΟΑΕΔ- Συστήνονται 10 νέες μόνιμες, Οργανικές θέσεις ΠΕ Πληροφορικής (Επιτέλους)

Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας το οποίο περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για τον ΟΑΕΔ.

Μεταξύ των άλλων, στο άρθρο 58, νομοθετείται η σύσταση 10 νέων μόνιμων οργανικών θέσεων Πληροφορικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Να σημειώσουμε εδώ ότι μόλις την προηγούμενη βδομάδα ο ΟΑΕΔ είχε ακυρώσει τα προσωρινά αποτελέσματα της Κοινωφελούς Εργασίας αφού οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, κατά την διασταύρωση των αποτελεσμάτων τα οποία είναι στην αποκλειστική ευθύνη ιδιωτικής εταιρείας πληροφορικής, διαπίστωσαν σημαντικά λάθη στην μοριοδότηση.

Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ακυρώνονται προσωρινά αποτελέσματα προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Μετά την δικαιολογημένη αγανάκτιση ανέργων αλλά και του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΑΕΔ-τ.ΟΕΕ-.τΟΕΚ( βλ.συνέντευξη στο ραδιόφωνο του realfm, Γ.Ψάλτη, προηγούμενη ανάρτηση)  ο ΟΑΕΔ και η Διοικήτρια Μ.Καραμεσίνη μαζί με το Υπουργείο αποφάσισαν να δρομολογήσουν την επίλυση του προβλήματος με την πρόσληψη εξειδικευμένου μόνιμου προσωπικού, με την νομοθέτηση σύστασης επιπλέον οργανικών θέσεων πληροφορικής στον ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα για όλες τις προς σύσταση οργανικές θέσεις απαιτείται η κατοχή πτυχίου Πληροφορικής καθώς και η υποχρεωτική κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου.

Οι επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν είναι να καθοριστούν όλα τα επιπλέον προσόντα, με απόφαση του ΔΣ ΟΑΕΔ, και να προχωρήσει η πρόσληψη του νέου προσωπικού.

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.