Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής - Διαμαρτυρία στα κεντρικά του ΟΑΕΔ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
 
Διεκδικούν μέτρα προστασίας των ανέργων
 

Κινητοποίηση στις 26/9 στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ

 

Κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ, στον Αλιμο, οργανώνει την Τρίτη 26/9 στις 2 μ.μ., το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Διεκδικώντας άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, το κλαδικό Συνδικάτο καλεί στην κινητοποίηση, την ίδια ώρα που θα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Την πρωτοβουλία του Συνδικάτου στηρίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ και καλεί τα σωματεία του κλάδου να αναλάβουν το επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες με επίκεντρο τα αιτήματα για την προστασία των ανέργων.

Οπως τονίζει, οι ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης για «κοινωνική δικαιοσύνη» και «ανακούφιση» δεν μπορούν να κρύψουν τον εφιαλτικό χειμώνα που περιμένει τους άνεργους και τους απλήρωτους εργάτες. Χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι στον κλάδο, που πετιούνται αυτή την περίοδο στην ανεργία, λαμβάνουν επίδομα ανεργίας μόλις για τρεις μήνες κάθε χρόνο. Στο «ψαλίδισμα» της διάρκειας επιδότησης που έχουν νομοθετήσει οι κυβερνήσεις, προστίθεται το πρόβλημα των πολύμηνων καθυστερήσεων στην έκδοση του επιδόματος από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία αναφέρει:

«Τα παραμύθια για επέκταση της τουριστικής περιόδου δεν μπορούν να κρύψουν την τραγική αλήθεια, που αναγκάζει τους εποχικούς συναδέλφους μας να μένουν για μεγάλο διάστημα χωρίς δουλειά, αφού οι ξενοδόχοι και οι μεγαλοεστιάτορες κρατούν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους όσο χρόνο αυτές τους εξασφαλίζουν μεγάλα έσοδα. Το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ έχουν φροντίσει να γίνει η κατάσταση ακόμη πιο ασφυκτική για τις εργατικές οικογένειες. Ελάχιστοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας - φτώχειας, για μόλις τρεις μήνες, κι αυτό με καθυστερήσεις που ξεπερνούν το 6μηνο.

Εχουμε πολλές φορές αναδείξει ότι δεκάδες χιλιάδες οικογένειες προσπαθούν να επιβιώσουν με εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 5.000 ευρώ το χρόνο, όσο δηλαδή εισπράττει ένας ξενοδόχος από ένα δωμάτιο το μήνα! Εχουμε πολλές φορές αναδείξει την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, των εποχικών εργαζομένων, για τα οποία η κυβέρνηση όχι μόνο σιωπά αλλά κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, θέλοντας να απαλλαγεί πλήρως από τα ελάχιστα μέτρα που απέμειναν για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους»

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.