Να πληρωθούν άμεσα οι άνεργοι στα προγράμματα του ΟΑΕΔ

ΠΑΜΕ
 
Να πληρωθούν άμεσα οι άνεργοι στα προγράμματα του ΟΑΕΔ
 
 

Να πληρωθούν εδώ και τώρα οι άνεργοι που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα του ΟΑΕΔ απαιτεί το ΠΑΜΕ.

 

«Δεκάδες προγράμματα ολιγόμηνης απασχόλησης κατακλύζουν καθημερινά τις ζωές των ανέργων. Σε αρκετά από αυτά τα προγράμματα θεωρητικής κατάρτισης, οι άνεργοι που χαρακτηρίζονται ως "ωφελούμενοι", παραμένουν απλήρωτοι για τρεις και πλέον μήνες. Είναι προγράμματα voucher με πιστοποίηση σε διάφορες ειδικότητες, τα οποία έχουν ολοκληρωθεί από τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Σε κάθε άνεργο αντιστοιχούν περίπου 600 ευρώ μεικτά και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε θα πληρωθούν», εξηγεί σε ανακοίνωσή του.

Επιπλέον, «τα διάφορα ΚΕΚ που έχουν συσταθεί για να μασουλάνε απ' όλες τις μπάντες τα χρήματα από τα διάφορα προγράμματα, μεταθέτουν τις ευθύνες στον ΟΑΕΔ. Οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ επιστρέφουν την ευθύνη στα ΚΕΚ και οι άνεργοι σε όλο αυτό το τένις ευθυνών παραμένουν εκτεθειμένοι και απλήρωτοι».

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει ακόμα τις ευθύνες του ΟΑΕΔ για την κατάσταση που έχει παγιωθεί όσον αφορά τις καθυστερήσεις στην πληρωμή των ανέργων. «Αν ο άνεργος καθυστερήσει έστω και μία μέρα να ανανεώσει την κάρτα ανεργίας του, τιμωρείται αυτόματα χάνοντας όλο το χρόνο ανεργίας, τα μόριά του, την επιδότησή του. Την ίδια στιγμή ο ΟΑΕΔ ως υλοποιητής των προγραμμάτων παρουσιάζεται μόνιμα ασυνεπής στην έγκαιρη καταβολή των χρημάτων στους ανέργους και αυτό θεωρείται φυσιολογικό, με μία λογική "ούτε κρύο ούτε ζέστη", αφού κάποια στιγμή τα ποσά θα δοθούν. Ομως οι ανάγκες επιβίωσης των ανέργων δεν μπορούν να περιμένουν.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας να βάλουν τέρμα στο συνεχές και απαράδεκτο φαινόμενο της καθυστέρησης των δεδουλευμένων και των οφειλόμενων. Να πληρωθούν εδώ και τώρα οι άνεργοι των προγραμμάτων! Να σταματήσει το αίσχος με το απαράδεκτο καθεστώς των ΚΕΚ!».

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9560231

Share this article

Ετικέτες

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.