Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομοσπονδία ΠΟΠΟΚΠ - Ψήφισμα συμπαράστασης στους πρόσφυγες

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ: 21033137322103314570

Fax: 2103314179

grammateia@popokp.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες που πραγματοποιούν απεργία πείνας στο Σύνταγμα, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά τους να ταξιδέψουν για να επανενωθούν με τους συγγενείς τους πρώτου βαθμού που ήδη βρίσκονται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Εδώ και πολλούς μήνες η ελληνική και η γερμανική κυβέρνηση από κοινού υλοποιούν τις εγκεκριμένες αποφάσεις οικογενειακής επανένωσης με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί λίστα αναμονής πάνω από 4.000 προσφύγων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα για πολλούς μήνες μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Πρόκειται για μια παράνομη και απάνθρωπη πολιτική, στα πλαίσια της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας, που πνίγει πρόσφυγες στη Μεσόγειο, τους φυλακίζει στα νησιά του Αιγαίου και τους απελαύνει με συνοπτικές διαδικασίες στην «ασφαλή» Τουρκία, ενώ τους πιο «τυχερούς» τους εγκλωβίζει σε άθλιες συνθήκες στα προσφυγικά στρατόπεδα της ενδοχώρας.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι και νέοι δεν έχουμε να κερδίσουμε απολύτως τίποτα από τις πολιτικές των πολεμικών επεμβάσεων ΗΠΑ-ΕΕ, που γεννούν νέα προσφυγικά κύματα από τη Μέση Ανατολή ούτε από τις πολιτικές του θεσμικού ρατσισμού της ΕΕ απέναντι στα θύματα της φτώχειας και των πολέμων.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ενάντια στα μνημόνια, τον πόλεμο και το ρατσισμό.

Απαιτούμε να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των προσφύγων απεργών πείνας της πλατείας Συντάγματος για οικογενειακή επανένωση.

Να σταματήσουν οι δολοφονικές πολιτικές «αποτροπής» στα νησιά και την ενδοχώρα.

Άσυλο και ίσα δικαιώματα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καλύτερη ζωή για όλους τους εργαζόμενους.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΠΟΚΠ

Share this article

Ετικέτες