ΑΔΕΔΥ για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι αντίθετη με υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων/ισσών εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο.

Την τελευταία περίοδο παρατηρείται ότι η κυβέρνηση επιβάλλει μετακινήσεις εργαζομένων χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη γνώμη τους, χωρίς να έχουν επιλογή για τη μετακίνηση ή τη μη μετακίνησή τους (βάσει τόπου κατοικίας, οικογενειακής κατάστασης κλπ) και χωρίς να ερωτώνται ως υπάλληλοι, σε προφανέστατη και ευθεία αντίθεση με τον ν.4440/16 (και ειδικά το άρθρο 2) περί εθελοντικού χαρακτήρα των μετατάξεων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί ότι οποιαδήποτε μετάταξη ή απόσπαση προσωπικού από θέση του Δημοσίου ή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου ή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου του δημόσιου τομέα, θα πρέπει να γίνεται εθελοντικά μετά από προκήρυξη ενδιαφέροντος ή από σχετικό αίτημα του/της υπαλλήλου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες στο δικαίωμα της επιλογής και θα διεκδικήσει μαζί τους το δίκιο τους.

Όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

2023.09.15 – Δελτίο Τύπου – Για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.