Ενώνουμε τις φωνές μας - Γενική 24ωρη Πανελλαδική Απεργία - Οι εγκληματικές ευθύνες όσων φταίνε για τα αδικοχαμένα παιδιά των Τεμπών δεν θα ξεχαστούν

Οι εγκληματικές ευθύνες όσων φταίνε για τα αδικοχαμένα παιδιά των Τεμπών

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ

ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ 28η/2/2024

«Πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη αναρωτήθηκε Υπουργός, οκτώ μήνες από την τραγωδία στα Τέμπη.

Ένα χρόνο μετά, το διαδικτυακό ψήφισμα με πρωτοβουλία του Συλλόγου Θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών για να μαζέψει υπογραφές με στόχο την δικαίωση για την τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκεντρώσει πάνω από 718.000 υπογραφές μέχρι την 25η Φεβρουαρίου 2024.

Αυτή είναι η απάντηση της ίδιας της κοινωνίας μας, η οποία παρότι οι Κυβερνώντες και τα ΜΜΕ μέσω ενός κυρίαρχου lifestyle επιδιώκουν την παθητικότητα και την αποδοχή αυταρχικών και αντιδημοκρατικών λειτουργιών- με αποτέλεσμα την φτωχοποίηση και την αύξηση των ανισοτήτων- εντούτοις δηλώνει παρούσα, ενεργή και σκεπτόμενη.  

Χιλιάδες διαδηλώνουν καθημερινά από δεκάδες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες.  

Οι Αγρότες χωρίς καμιά ελπίδα για το μέλλον τους και την εξασφάλιση ενός δίκαιου κέρδους, φοιτητές και εκπαιδευτικοί που βλέπουν τους κόπους τους να μην αναγνωρίζονται και την αξία τους να εξισώνεται με μερικές χιλιάδες ευρώ εξαγοράς ενός πτυχίου, ελεύθεροι επαγγελματίες να φορολογούνται αδιακρίτως, οι μελισσοκόμοι να μην μπορούν καν να τοποθετήσουν τα μελίσσια τους στα δάση ενώ κανείς δεν ελέγχει τις παράνομες ελληνοποιήσεις μελιών, οι γιατροί να παραιτούνται από την εξάντληση, οι δικηγόροι να απεργούν για τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, το σύνολο των Δημοσίων υπαλλήλων να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τους μισθούς πείνας την ίδια ώρα που μοιράζονται μπόνους σε λίγους χωρίς διαφάνεια και αντικειμενικότητα ενώ οι άνεργοι να επιδοτούνται μόνο για λίγους μήνες χωρίς καμιά ελπίδα να βρουν δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας.  

Ο πληθωρισμός τροφίμων συνεχίζει την ανηφόρα ακόμα και στα βασικά είδη επιβίωσης μας. Παντού επικρατεί συσσωρευμένος θυμός, στους δρόμους, στα μαγαζιά και στην καθημερινότητά μας. Ο ένας τα βάζει με τον άλλον και όλοι μαζί, θολωμένοι να μην μπορούν να διακρίνουν καθαρά τους λόγους.  

Η Δημόσια Υγεία σταδιακά και με καλοσχεδιασμένα βήματα, θα πάψει να υφίσταται όπως την ξέραμε. Μέσω καθιέρωσης απογευματινών χειρουργείων που θα πληρώνουμε, παρότι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει επαρκές ανθρώπινο δυναμικό, επιδιώκουν να βάλουν από το παράθυρο τους ιδιώτες ενώ την ίδια ώρα η συμμετοχή στα φάρμακα ακόμα και στα γενόσημα, αυξάνεται !!  

Η λύση για όλα, είναι η χορήγηση ενός voucher. Δεν έχεις να πας καν μια ολιγοήμερη εκδρομή, είσαι νέος 17-18 χρονών, είσαι μακροχρόνια άνεργος, δεν έχεις να βάλεις βενζίνη να πας στη δουλειά σου, δεν έχεις να πάρεις 4 φέτες τοστ...τότε..

πάρε ένα voucher ολίγων ευρώ &

να λες και ευχαριστώ !!  

Στη Δ.ΥΠ.Α. ελάχιστοι μόνιμοι υπάλληλοι διορίζονται ενώ εκατομμύρια ευρώ δίνονται με απευθείας αναθέσεις σε μελέτες, συνέδρια, εκθέσεις και συμβάσεις με τους ιδιώτες. Δεν προλαβαίνουμε να διαβάζουμε καθημερινά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τα ασύλληπτα ποσά που δίνονται όταν για μια αύξηση στους μισθούς μας και στην αποζημίωση των ελέγχων μας, απαντούν ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος.  

Στην Κοινωνία επικρατεί ένα γενικευμένο αίσθημα ατιμωρησίας το οποίο επιβεβαιώθηκε από το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου. Η στεγαστική κρίση έχει ήδη λάβει διαστάσεις ανεξέλεγκτου προβλήματος που καθιστά την αξιοπρεπή διαβίωση προνόμιο των ολίγων. Τα αποθεματικά του ΟΕΚ κατασπαταλώνται στις Τράπεζες ενώ τα διαθέσιμα κονδύλια από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία για τη στέγαση παραμένουν ανεκμετάλλευτα από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Οι εγκληματικές ευθύνες όσων φταίνε για τα αδικοχαμένα παιδιά των Τεμπών

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ

όσο και αν επιδιώκουν να τα φορτώσουν όλα σε ανθρώπινο λάθος !!

-ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ -

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας με νέο μισθολόγιο, επιστροφή των δώρων και του κλεμμένου μισθολογικού κλιμακίου, αύξηση της αμοιβής των υπερωριών και των ελέγχων ΔΥΠΑ

  • Κατάργηση της παρακράτησης του 2% υπέρ ανεργίας

  • Ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, μείωσης του ΦΠΑ και της αισχροκέρδειας

  • Άμεσες κρίσεις Διοικητών και Προϊσταμένων στο Δημόσιο με νέες μόνιμες προσλήψεις

  • Αντισεισμικό έλεγχο και έλεγχο πυρασφάλειας σε όλα τα κτήρια της ΔΥΠΑ

  • Πάταξη της φοροδιαφυγής

  • Ίδρυση Δημόσιου Οργανισμού Στεγαστικής Πολιτικής και Μέριμνας με ολοκληρωμένα προγράμματα στέγασης όπως μείωσης των ενοικίων, διευρυμένης επιδότησης ενοικίου και κατασκευές νέων κοινωνικών κατοικιών

  • Αύξηση των κονδυλίων για το Δημόσιο Σύστημα Παιδείας και Υγείας με παράλληλη αύξηση των μισθών όσων εργάζονται στους ανωτέρω τομείς

  • Προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης με στοχευμένα προγράμματα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ολοκληρωμένα προγράμματα στέγασης-απασχόλησης- πρόνοιας

  • Νομοθέτηση για την κατάργηση των απευθείας αναθέσεων όταν πρόκειται για Ευρωπαϊκά Κονδύλια και αυξημένος έλεγχος για την αναγκαιότητά-σκοπιμότητα της κάθε ανάγκης

  • Ίδρυση νέων Βρεφονηπιακών Σταθμών με άδεια λειτουργίας και για Νηπιαγωγεία, μόνιμες προσλήψεις, ένταξη στα ΒΑΕ για τους υπαλλήλους καθαριότητας, μαγείρων και βοηθών μαγείρων, επισκευές των ΒΝΣ και ενεργειακές αναβαθμίσεις

  • Απονομή ευθυνών – απονομή δικαιοσύνης για το δυστύχημα στα Τέμπη χωρίς ουδεμία καθυστέρηση και διάκριση

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ / ΟΛΟΙ – ΌΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ 28η/2/2024

ΑΘΗΝΑ, ΠΛ.ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

11.00 π.μ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΙΒΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ         ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.