Ξενοδοχοϋπάλληλοι Κέρκυρας: Κάτω τα ξερά σας από το εφάπαξ – Συγκέντρωση στον ΟΑΕΔ, Τετάρτη 5/10 Θα πάρουμε πίσω ένα ένα όλα τα δικαιώματα που μας άρπαξαν

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου καλούν τους εργαζόμενους σε στάση εργασίας την Τετάρτη 5 Οκτώβρη, από 7-11.30πμ., και συγκέντρωση έξω από τον ΟΑΕΔ, στις 9πμ. Όπως σημειώνει στη σχετική του ανακοίνωση:

Η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος από το ΤΑΠΙΤ για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους όταν συμπληρώνουν 20 χρόνια δουλειάς, επιβεβαιώνει ότι η αντιασφαλιστική επίθεση δεν σταμάτησε τον περασμένο Μάη με την ψήφιση του νόμου-λαιμητόμου. Τα μέτρα που εξειδικεύουν αυτήν την επίθεση θα συνεχίζουν να έρχονται βροχή το επόμενο διάστημα, μαζί με το αντεργατικό πακέτο για τα εργασιακά και τον συνδικαλιστικό νόμο.

Αποτελούν όλα μαζί και το καθένα χωριστά, την διέξοδο που αναζητούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι για να ξεπεράσουν την κρίση, να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Αποτελούν τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα μονοπώλια για να γίνουμε εμείς οι εργαζόμενοι φτηνότεροι, πιο «ευέλικτοι», χωρίς κανένα δικαίωμα που είναι εμπόδιο στο να μεγαλώσει η εκμετάλλευση, να έρθει η ανάπτυξη που επιδιώκουν.

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τα αισχρά ψέματα του Υπουργού Εργασίας για δήθεν «απονομή δικαιοσύνης και ισονομίας» στο ασφαλιστικό σύστημα δεν πείθουν κανέναν. Κανείς δεν μπορεί να βαφτίσει δικαιοσύνη την κατάργηση δικαιωμάτων των εργαζομένων και την αρπαγή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Κανείς δεν μπορεί να αποκαλεί ισονομία την περικοπή παροχών, για τις οποίες έχουμε πληρώσει πανάκριβα και μάλιστα χωρίς καμιά κρατική χρηματοδότηση από το 1950 ως σήμερα.

Αντίθετα πρόκειται για προσπάθεια που έχει στόχο να αποκρύψει τη συνολική επίθεση που μεγαλώνει απέναντι σε όλες τις πλευρές της ζωής μας. Ας μας πουν ποιος εργαζόμενος του κλάδου, ιδιαίτερα από τους νέους, θα μπορέσει να συγκεντρώσει ποτέ 6.000 ένσημα (δηλαδή 60 χρόνια δουλειάς ενός εποχικού συναδέλφου) ώστε να πάρει το εφάπαξ στη σύνταξη. Ας μας πουν ποια μορφή ελαστικών εργασιακών σχέσεων, «νόμιμης» και παράνομης ανασφάλιστης δουλειάς, θα επιτρέψει σε κάποιο συνάδελφο να αποκτήσει τις προϋποθέσεις να συνταξιοδοτηθεί και να πάρει το εφάπαξ μειωμένο για ακόμη 20%.

Η χορήγησή του στην 20ετία ήταν κατάκτηση του κλάδου που καλείται να αντιμετωπίσει την πρακτική των ξενοδόχων να απολύουν όσους περνούν τα 50 και θεωρούνται «αντιτουριστικοί» και με το βοήθημα αυτό προσπαθούν να επιβιώσουν μέχρι τη συνταξιοδότηση.

Αυτό το εφάπαξ βοήθημα που δινόταν εδώ 60 χρόνια καταργείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με μια απλή εγκύκλιο!!!

Ο στόχος και αυτής της κυβέρνησης ένας είναι: Να συνεχίσουν να κλέβουν τον ιδρώτα και το μόχθο των εργαζομένων για να χρηματοδοτούν τους μεγαλοξενοδόχους. Γι’ αυτό παρέδωσαν άλλωστε και το επίδομα ανεργίας στους επιχειρηματίες προκειμένου να έχουν τζάμπα εργατικά χέρια. Γι’ αυτό θα προσπαθήσουν να μας πείσουν να δεχτούμε να μετατραπεί το ΤΑΠΙΤ σε επαγγελματικό ταμείο, δίχως καμιά εγγύηση του κράτους, των αποθεματικών που συγκεντρώνονται από τη δουλειά μας και που θα καταλήγουν τελικά στις τσέπες τραπεζιτών, ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και τελικά ξανά στους εργοδότες.

Να ξέρουν καλά ότι κανείς εργαζόμενος δεν συναινεί στο νέο αυτό έγκλημα. Κανείς δεν αποδέχεται τη νέα σφαγή που μας ετοιμάζουν.

Έχουμε και πείρα και γνώση και αποφασιστικότητα να τους εμποδίσουμε.

Καλούμε όλο τον κλάδο σε συναγερμό.

Να μη μείνει ούτε ένας χώρος δουλειάς χωρίς ενημέρωση για τις εξελίξεις. Η ευθύνη των κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων σε όλη τη χώρα είναι μεγάλη.

Η οργάνωση άμεσης απάντησης που πρέπει να δοθεί μαζικά και αγωνιστικά είναι καθήκον όλων των διοικητικών συμβουλίων, των επιτροπών αγώνα, κάθε έντιμου συνδικαλιστή που αντιλαμβάνεται το ρόλο του και την ψήφο των εργαζομένων.

Η υπεράσπιση κάθε κατάκτησης, κάθε δικαιώματος που απέμεινε από την ολομέτωπη επίθεση των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου είναι υπόθεση δική μας.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου καλούμε τους εργαζόμενους σε στάση εργασίας την τετάρτη 5 Οκτώβρη από 7π.μ. έως 11.30πμ. και συγκέντρωση έξω από τον ΟΑΕΔ στις 9π.μ.

«ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΕΝΑ ΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΑΝ».

Πηγή: rizospastikiparemvasikerkira.wordpress.com

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.