Χάος με την εξυπηρέτηση των ανέργων στον ΟΑΕΔ στην Ζάκυνθο

Δραματικές και τριτοκοσμικές καταστάσεις ζουν οι άνεργοι του νησιού μας που κάθε νύχτα περιμένουν ώρες ατελείωτες έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στην οδό Φωσκόλου για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν με το ταμείο ανεργίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα αφού οι άνεργοι ξεκινούν στην κυριολεξία από τα μαύρα μεσάνυχτα για να καταφέρουν να πάρουν μία καλή σειρά προτεραιότητας. Αν μάλιστα τύχει οι καιρικές συνθήκες να είναι κακές, όλοι αντιλαμβανόμαστε τι ταλαιπωρία υφίστανται όλοι αυτοί οι άνθρωποι!

Πρόσφατα το Εργατικό Κέντρο είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα έγγραφο με το οποίο ζητούσε την παρέμβαση του αρμόδιοι υπουργείου για να στελεχωθεί η υπηρεσία με προσωπικό. Όμως το αποτέλεσμα δείχνει πως όλα αυτά έχουν πέσει στο κενό και η κατάσταση παραμένει ως έχει.

Ο –Ε- έχει δεχτεί τα παράπονα της κοινής γνώμης τόσο για την ταλαιπωρία των ανέργων που, βρέξει-χιονίσει, ξενυχτούν έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ αλλά και τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής που δεν μπορούν να κοιμηθούν τις νύχτες από το θόρυβο που προκαλεί η παρουσία τόσων ανθρώπων εκεί.

Αν και το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, οι τοπικές αρχές και η διοίκηση του ΟΑΕΔ μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την επίλυσή του. Τα προηγούμενα χρόνια ανάλογες καταστάσεις υπήρχαν στην οδό Αγίου Λαζάρου που λειτουργούσαν τα γραφεία του ΟΑΕΔ πριν μεταφερθούν στο ανακαινισμένο κτίριο του ΟΔΑΖ στην οδό Φωσκόλου.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

www.ermisnews.gr

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.