Στις 7 Απριλίου η πληρωμή όλων των επιδομάτων του ΟΑΕΔ & του Δώρου Πάσχα

Στις 7 Απριλίου 2017 αποφασίστηκε από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ να πληρωθούν όλα τα επιδόματα τα οποία καταβάλλονται από τις υπηρεσίες του. 

Ειδικότερα, θα καταβληθούν:


-    Όλα τα επιδόματα ανεργίας (τακτικά, εποχικά και για μακροχρόνια ανέργους)
-    Το δώρο Πάσχα σε ανέργους
-    Τα επιδόματα μητρότητας
-    Τα επιδόματα στους δικαιούχους ειδικών παροχών προστασίας της μητρότητας

Σημειώνεται ότι ο νόμος προβλέπει την παροχή των παραπάνω επιδομάτων στο διάστημα μεταξύ 7 έως 23 Απριλίου. 

Για τους άνεργους του ΟΑΕΔ το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι  έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου. Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης

Συγκεκριμένα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας και συνολικά 12,5 ημερήσια επιδόματα εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου. Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.


Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.