Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εποχιακό επίδομα ΟΑΕΔ- Έως αύριο 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι για το εποχιακό επίδομα του καλούνται να κάνουν τιςτους μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, όταν και κλείνει η διαδικασία.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, να γίνουν μέσω των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του Οργανισμού ή οποιασδήποτε άλλης πύλης ηλεκτρονικής πρόσβασης, ακόμη και μέσω .
Η διαδικασία για όσους υποβάλουν αίτηση μέσω των ΚΠΑ2 και των ΚΕΠ θα ολοκληρωθεί στις 15:00 την 30η Νοεμβρίου 2016, αλλά στις 23:59 για όσους υποβάλουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο. Η παραλαβή των δικαιολογητικών θα ολοκληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι των κατηγοριών που ακλουθούν έχουν το δικαίωμα λήψης του εποχιακού επιδόματος. Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες,μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών –ανυψωτικών – οδοποιητικών – γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου – κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.

Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστούν για τις αιτήσεις και αφορούν τις ημέρες ασφάλισης, το εισόδημα των ενδιαφερομένων και για τους πολίτες τρίτων χωρών – η άδεια διαμονής, θα αναζητηθούν αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και του Υπουργείου Εσωτερικών.
Όλες οι κατηγορίες, με εξαίρεση όσους εργάζονται στον οικοδομικό κλάδο, δεν δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα εάν πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης, από 10/9/2016 έως 30/11/2016.

Share this article