Κλοπές στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα

Αλλεπάλληλα είναι τα κρούσματα κλοπών το τελευταίο εξάμηνο στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα. Χθες τα ξημερώματα άγνωστοι διέρρηξαν για μια ακόμα φορά το παράθυρο της γραμματείας, αλλά δεν πρόλαβαν να κλέψουν τίποτα γιατί χτύπησε ο συναγερμός και έφυγαν. 

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο αφού "μασάνε" ακόμη και τα σίδερα στα παράθυρα για να σηκώσουν από μέσα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέχρι ό,τι σιδερένιο αντικείμενο μπορούν να πουλήσουν για να πάρουν λεφτά. Η Αστυνομία έχει παρέμβει επανειλημμένα για να πάρει αποτυπώματα και να συγκεντρώσει στοιχεία, αλλά οι διαρρήκτες παραμένουν άφαντοι. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι υπεύθυνοι των σχολών έχουν βρει τις αίθουσες άνω κάτω και βρισιές γραμμένες στους πίνακες -ενώ κάποια άλλη φορά είχαν σηκώσει μέχρι και το στερεοφωνικό και τον προτζέκτορα για την προγραμματισμένη γιορτή. Μάλιστα, οι ίδιοι άνθρωποι μας έλεγαν ότι το κακό έχει παραγίνει και το θράσος των διαρρηκτών είναι τέτοιο που οπωσδήποτε μια φορά το μήνα θα κάνουν το... πέρασμά τους, προκαλώντας παράλληλα καταστροφές και στα εργαστήρια ή σπάζοντας όποιο τζάμι βρουν πιο εύκολο για να εισβάλουν. 

Χθες το πρωί, γύρω στις 6.30, τα σπασμένα βρήκε η καθαρίστρια του κτηρίου, ενώ όπως φάνηκε κάποιος μικρόσωμος μπήκε αρχικά από τον φεγγίτη και μετά ξήλωσαν τα σίδερα και έσπασαν το τζάμι στο πίσω παράθυρο της γραμματείας, για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. 

Και αν δεν μπορεί να προστατευτεί αποτελεσματικά ένα δημόσιο κτήριο, τότε τίθενται σοβαρά ερωτήματα για το αίσθημα ασφάλειας του κάθε πολίτη που μένει στην περιοχή και νιώθει απροστάτευτος. Επιπλέον, δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, κι αυτό το κάνει άξιο λόγου γιατί εκτός από την Αστυνομία δεν έχει κινητοποιηθεί κανένας άλλος φορέας της Πολιτείας για να προστατεύσει τη δημόσια περιουσία και φυσικά τα χρήματα των φορολογουμένων, οι οποίοι στην τελική πληρώνουν το λογαριασμό. 

Ν.Κ.

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.