Δεν θα διαγραφούν από τα μητρώα ΟΑΕΔ οι σπουδαστές των ΙΕΚ

Δεν θα διαγραφούν από τα μητρώα ΟΑΕΔ οι σπουδαστές των ΙΕΚ

Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για το θέμα

Τη δέσμευση ότι θα δοθεί δυνατότητα επανεγγραφής στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ των άνεργων σπουδαστών των ΙΕΚ που λόγω ελλιπούς ενημέρωσης δεν είχαν έγκαιρα δηλώσει ότι εγγράφτηκαν σε ΙΕΚ, απέσπασε προχτές το ΚΚΕ κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει για το θέμα. Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου, δεσμεύτηκε για νομοθετική ρύθμιση που σύντομα θα κατατεθεί προς ψήφιση, όπου θα προβλέπεται ότι όσοι άνεργοι διαγράφηκαν από τα μητρώα ανέργων επειδή δεν δήλωσαν εγκαίρως τα στοιχεία του προγράμματος που συμμετέχουν, θα μπορούν να επανεγγραφούν, υποβάλλοντας τη δήλωση μαζί με μία αίτηση αποκατάστασης της συνέχειας της ανεργίας την οποία είχαν.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής σημείωσε ότι το παραπάνω πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους άνεργους σπουδαστές των ΙΕΚ, έρχεται να προστεθεί στα «παραδοσιακά» προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ, όπως ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υποδομές, απαρχαιωμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, το ότι αυτοί οι σπουδαστές δεν παίρνουν πάσο για να μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μετακίνησης του συνόλου των σπουδαστών με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η Ρ. Αντωνοπούλου παρέπεμψε στο υπουργείο Παιδείας. Ο Γ. Δελής επισήμανε σε αυτό το σημείο ότι «η κυβερνητική πολιτική είναι ενιαία και όλα τα υπουργεία λειτουργούν συντονισμένα στη ρότα μιας πολύ συγκεκριμένης πολιτικής. Συνεπώς, η κυβερνητική ευθύνη υπάρχει για το ζήτημα της μετακίνησης των σπουδαστών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και είναι αδιάφορο αν αυτή η ευθύνη αφορά το υπουργείο Εργασίας ή το υπουργείο Παιδείας ή οτιδήποτε άλλο», σημείωσε. Οσο για τη δέσμευση για επανεγγραφή των ανέργων σπουδαστών ΙΕΚ στα μητρώα του ΟΑΕΔ, δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί μόλις έρθει η νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

  • Παράσταση διαμαρτυρίας για τους άνεργους σπουδαστές των ΙΕΚ είχαν κάνει την περασμένη Τετάρτη στο κατάστημα του ΟΑΕΔ στη Χαλκίδα η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας με τον Σύλλογο Σπουδαστών ΔΙΕΚ Χαλκίδας.

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9604321

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.