ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2016 - Συμμετοχή του ΚΠΑ2 Σπάρτης με περίπτερο

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Ρεκόρ αποτελούν οι 700 υποψηφιότητες των αθλητών και αθλητριών που επιθυμούσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα, πιστοποιώντας για ακόμη μια φορά το υψηλό κύρος του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ παγκοσμίως .Η αρχική λίστα των 400 εγγεγραμμένων δρομέων που προέρχονται από 52 χώρες ,μειώθηκε σε 380 λίγο πριν τον αγώνα, μετά από κάποιους αναμενόμενους, φυσιολογικούς τραυματισμούς. Εξαιρετικά επίπονη ήταν και η διαδικασία εξασφάλισης της ξενοδοχειακής υποστήριξης.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα 7 φορτηγά και 10 τουριστικά λεωφορεία εκτός από τα 200 οχήματα υποστήριξης των αθλητών, θα δουλεύουν ασταμάτητα για την απρόσκοπτη υποστήριξη του αγώνα. Ο Πρόεδρος του Διεθνή Συνδέσμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» Κωστής Παπαδημητρίου τόνισε τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που κρύβει ο αγώνας. Μεταξύ αυτών είναι, το μεγάλο μήκος της αποστάσεως των 246 χλμ, οι καιρικές συνθήκες που ποικίλουν κατά την διάρκεια του αγώνα και τέλος οι χρόνοι διέλευσης από τα σημεία ελέγχου. Επίσης προσκάλεσε τους Δημοσιογράφους να παραστούν στην εκκίνηση του αγώνα που θα γίνει ως είθισται, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους μεγάλους πρωταγωνιστές των παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Η μετάδοση του αγώνα θα είναι ζωντανή μέσω Live Streaming, από την ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.spartathlon.gr, με συνεχή ενημέρωση των χρόνων διέλευσης των αθλητών από τα check points. Στον επίλογο της ομιλίας του ο κ. Παπαδημητρίου πρωτίστως ευχαρίστησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» εκ μέρους των αθλητών και του Δ.Σ. του Συνδέσμου για την αμέριστη ηθική και οικονομική συμπαράστασή του. Στην συνέχεια χαιρέτησε με ενθουσιασμό την συνεργασία με τον φετινό Χορηγό επικοινωνίας ΕΡΤ και ΕΡΑ Σπόρ, καθώς και τα παρευρισκόμενα ΜΜΕ. Ο φετινός αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας , Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Ο ΟΑΕΔ μέσω του ΚΠΑ2 Σπάρτης συμμετέχει στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2016 με δικό του περίπτερο με σκοπό την ενημέρωση των εργοδοτών και των εργαζομένων για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο ΟΑΕΔ.

Να ευχηθούμε καλή συμμετοχή στους συναδέλφους της Σπάρτης, στους οποίους οφείλεται ένα Μπράβο για την εξαιρετική ιδέα που είχαν.

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.