Τεράστιο λάθος του ΟΑΕΔ: Στερεί μόρια από κατοίκους της Θεσσαλονίκης

Τεράστιο λάθος του ΟΑΕΔ, στερεί από κατοίκους του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, τα μόρια εντοπιότητας, στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Το τραγικό λάθος, αφορά κατοίκους της περιοχής της Τούμπας, η οποία διοικητικά είναι χωρισμένη στα δύο, με το μεγαλύτερο μέρος να ανήκει στο Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και ένα μεγάλο μέρος της, να ανήκει στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

Ρεπορτάζ:  Χρήστος Γιασκουλίδης

Πολλοί λοιπόν κάτοικοι, είναι Δημότες του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, πληρώνουν δημοτικά τέλη σε αυτό τον Δήμο, αλλά ταχυδρομικά εξυπηρετούνται από το ταχυδρομείο και τους Ταχυδρομικούς Κώδικες της Τούμπας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, από τον ΟΑΕΔ να υπολογίζεται μόνο το ταχυδρομικό γραφείο που τους εξυπηρετεί και μόνο για τον ΟΑΕΔ, να θεωρούνται στο ηλεκτρονικό σύστημα ως κάτοικοι Θεσσαλονίκης και έτσι να μην τους προσμετρούνται τα μόρια εντοπιότητας, σε όσους έκαναν τα χαρτιά τους για την κοινωφελή εργασία στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

Το λάθος αυτό του ΟΑΕΔ, έχει ως αποτέλεσμα να υποχρεώνονται οι άνεργοι να κάνουν ενστάσεις και να μπαίνουν σε μια ταλαιπωρία χωρίς λόγο, αλλά να γεμίζει και το σύστημα του ΟΑΕΔ με ενστάσεις που θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν ο ΟΑΕΔ αναγνώριζε ηλεκτρονικά τον Ταχυδρομικό Κώδικα 54352 της Τούμπας και ως Ταχυδρομικό Κώδικα Πυλαίας.

Πολλοί άνεργοι κάτοικοι της περιοχής, έχουν κάνει ενστάσεις με αίτημα να τους προσμετρηθούν και τα μόρια εντοπιότητας, ενώ άλλοι τρέχουν στα γραφεία του ΟΑΕΔ με τις αποδείξεις της ΔΕΗ, που φαίνεται ξεκάθαρα ότι ανήκουν στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και εκεί πληρώνουν τα δημοτικά τέλη.  Πολλοί μάλιστα λένε πως εάν δεν λύσει το πρόβλημα ο ΟΑΕΔ, θα προσφύγουν στον ΑΣΕΠ και στην Δικαιοσύνη.

 Η απάντηση των εργαζομένων του ΟΑΕΔ της Τούμπας, είναι ότι γνωρίζουν πως κάποιοι Ταχυδρομικοί Κώδικες ανήκουν και στους δύο Δήμους και ενώ έχουν στείλει σχετικά ερωτήματα στην Διοίκηση του οργανισμού στην Αθήνα, δεν έχουν πάρει καμία απάντηση και προτρέπουν τους άνεργους που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, να κάνουν ενστάσεις.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα, μπορεί να αντιμετωπίζουν και κάτοικοι άλλων περιοχών της χώρας, λόγο του λάθους του ΟΑΕΔ να μην ενημερώσει το σύστημα του, για το σε ποιους δήμους της χώρας, ανήκει ο κάθε Ταχυδρομικός Κώδικας.

http://www.seleo.gr/thessalonikh/233736-terastio-lathos-tou-oaed-sterei-moria-apo-katoikous-tis-thessalonikis#.WKck8_l97IU

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.