Κατρούγκαλος: Μπαίνει τέλος στη χρηματοδότηση των συνδικάτων

Τέλος στη χρηματοδότηση των συνδικάτων από την πρώην εισφορά υπέρ της Εργατικής Εστίας προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. 
Κατρούγκαλος: Μπαίνει τέλος στη χρηματοδότηση των συνδικάτων
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News τονίζει: «Θεωρώ ότι δεν είναι υγιής η λύση αυτή και ότι τα συνδικάτα θα πρέπει να αυτοχρηματοδοτούνται, ώστε να είναι αυτόνομα από το κράτος». Επισημαίνει πάντως ότι για φέτος θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση.

Σημειώνει πως θα αντιμετωπιστούν και «στρεβλώσεις» στα «προνόμια» των συνδικαλιστών. 

Αντιθέτως, δηλώνει πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί καμία προϋπόθεση για την κήρυξη απεργιών, τονίζοντας ότι η απεργία είναι το έσχατο όπλο των εργαζομένων και θα το υπερασπιστεί μέχρι τέλους.

Ερωτώμενος για τις συλλογικές συμβάσεις, επιτίθεται στο ΔΝΤ («σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να ισχύσει στην Ελλάδα ο Εργατικός Κώδικας του Πινοσέτ») ενώ δηλώνει πως τα μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους του ΕΚΑΣ θα ισχύσουν τον Οκτώβριο, αναδρομικά όμως και για τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, σε ερώτημα αν η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή υπήρξε διαφορετική από τη ΝΔ του Αντωνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκης, απαντά: «Δεν είναι ολοφάνερο;».

www.in.gr

Σχόλιο Συλλόγου

Εισφορά της πρώην Εργατικής Εστίας ΟΧΙ πρώην εισφορά της Εργατικής Εστίας..

Η εισφορά 0,35% των εργαζομένων υπέρ Εργατικής Εστίας παραμένει, εισπράτεται από το ΙΚΑ και δεν αποδίδεται στον ΟΑΕΔ από το 2012.

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.