Μεταστέγαση του ΚΠΑ2 Αμαλιάδας στο κτήριο της Εργατικής Εστίας

Νωρίτερα από τις προβλέψεις έγινε τελικά η μεταστέγαση των γραφείων του ΟΑΕΔ της Αμαλιάδας στο νέο τους χώρο και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά και η λειτουργία τους, αφού προηγουμένως αποκατασταθούν τεχνικά ζητήματα και ολοκληρωθεί η τακτοποίηση φακέλων.

Όπως είχε γράψει αποκλειστικά από τις αρχές Μαΐου ηεφημερίδα ‘Πατρίς’, προχώρησαν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων της πρώην Εργατικής Εστίας στην Αμαλιάδα, οι οποίες είχαν περιέλθει στον ΟΑΕΔ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΑΕΔ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Έτσι, μετά από τέσσερα χρόνια αναμονής τα γραφεία του ΟΑΕΔ-ΚΠΑ 2 Αμαλιάδας εγκατέλειψαν το μισθωμένο κτίριο και μεταφέρθηκαν στον ιδιόκτητο χώρο, βάζοντας τέλος σε ένα περιττό έξοδο.

Ήταν αναξιοποίητο

Μετά την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας ΟΕΚ, τόσο οι αρμοδιότητες, όσο η περιουσία και το προσωπικό τους μεταφέρθηκαν στον ΟΑΕΔ. Αυτό έγινε από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2012 και βάσει αυτής της διαδικασίας περιήλθε στον ΟΑΕΔ το κτίριο που βρίσκεται στην οδό Κουμουνδούρου στην Αμαλιάδα, στο ένα τμήμα του οποίου στεγάζονταν τα γραφεία της Εργατικής Εστίας, ενώ στο άλλο τμήμα στεγάζονται μέχρι και σήμερα τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.

Για τέσσερα χρόνια το τμήμα που στεγάζονταν τα γραφεία της Εργατικής Εστίας παρέμενε εκτός λειτουργίας και την ίδια στιγμή τα γραφεία του ΟΑΕΔ στεγάζονταν σε μισθωμένο κτίριο.

Στα μέσα του 2016 όμως το παράλογο έλαβε τέλος, καθώς διενεργήθηκε δημόσιος διαγωνισμός για την επισκευή και διαμόρφωση του κτιρίου, προκειμένου να αξιοποιηθεί για τη στέγαση των γραφείων του ΟΑΕΔ Αμαλιάδας και από τον περασμένο Μάιο ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης.

Νωρίτερα

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα γραφεία θα ήταν έτοιμα και θα γινόταν η μεταφορά προς τα τέλη του έτους, ο χώρος ωστόσο παραδόθηκε νωρίτερα και από τις 24 Αυγούστου ξεκίνησε η μεταφορά στο νέο κτίριο.

Επί της ουσίας η μεταφορά έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο εργάζονται πυρετωδώς οι τεχνικοί για να τακτοποιήσουν το σύστημα του δικτύου ώστε να λειτουργήσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα της υπηρεσίας. Μέχρι να γίνει αυτό οι πολίτες εξυπηρετούνται στα γραφεία του Πύργου και όσες περιπτώσεις είναι εφικτό στην Αμαλιάδα. Μέσα στις επόμενες ημέρες πάντως αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά η υπηρεσία.

Με τη μεταφορά στο νέο κτίριο να σημειωθεί ότι μειώνονται και τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού. 

Μαρία Καραμπάτση

(Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.