ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες του βρεφονηπιακού σταθμού στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης Λάρισας με την έναρξη της νέας χρονιάς, διαπίστωσαν ο πρόεδρος και ο γγ του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στο σταθμό.

Στην ανακοίνωσή του, το ΕΚΝΛ αναφέρει τα εξής:

«Η νέα χρονιά και για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ξεκίνησε. Όμως ο βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει όλες τις δυνατότητές του για τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων και το λειψό προσωπικό να υπερβάλλει τον εαυτό του. Ενώ μπορεί να φιλοξενήσει με πλήρες προσωπικό 63 παιδιά, τώρα έχει 43.

Όπως διαπίστωσαν ο πρόεδρος του ΕΚΝΛ, Τάσος Τσιαπλές και ο γενικός γραμματέας του ΕΚΝΛ, Πάρις Λιόλιος, κατά την περιοδεία τους στο σταθμό, υπηρετούν μόνο 3 δασκάλες από τις 6 που χρειάζονται, υπάρχει 1 μάγειρας, χωρίς όμως βοηθό και τραπεζοκόμο. Για την καθαριότητα δεν υπάρχουν μόνιμες καθαρίστριες, ενώ χρειάζονται 3, αλλά αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 2 με μερική απασχόληση, από εργολαβικό συνεργείο καθαρισμού με το οποίο κάνει σύμβαση ο ΟΑΕΔ.

Επίσης δεν υπάρχει καμία ιατρική κάλυψη με παιδίατρο των βρεφών και νηπίων.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, απαιτεί την άμεση κάλυψη όλων αυτών των αναγκών, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ (3 δασκάλων, 1 βοηθού μάγειρα, 1 τραπεζοκόμου και 3 καθαριστριών), ώστε να καλύψει όλες τις δυνατότητες φιλοξενίας ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του ΟΑΕΔ στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης. Να εξασφαλισθεί επίσης σε συνεργασία με το ΓΝΛ, παιδίατρος που θα παρέχει ιατρική κάλυψη στα βρέφη και νήπια του σταθμού».

Στο μεταξύ περιοδείες σε σχολεία της Λάρισας, πραγματοποίησαν σήμερα 11/9/2017, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στελέχη της διοίκησης του ΕΚΝΛ, μοιράζοντας σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές έντυπο υλικό με τις θέσεις του ΕΚΝΛ για την Παιδεία.

Στο μήνυμά του, που μοιράστηκε για τη νέα σχολική χρονιά, μεταξύ άλλων το ΕΚΝΛ αναφέρει:

«Εσείς που ματώνετε καθημερινά για να τα βγάλετε πέρα, μην αφήνετε τη μόρφωση των παιδιών σας στα χέρια αυτών που ισοπεδώνουν τη ζωή σας. Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, να διεκδικήσουμε αυτό που αξίζει στα παιδιά μας.

Ένα σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης, που θα έχουν ισότιμη πρόσβαση όλα τα παιδιά της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, ανεξάρτητα από φυλετική και θρησκευτική προέλευση. Ένα σχολείο που θα βοηθάει τους μαθητές να κατανοούν τη φύση, τον κόσμο και την κοινωνική εξέλιξη, να βάλουν ένα λιθαράκι στην πρόοδο της ανθρωπότητας. Το σχολείο που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες μπορεί να στηρίζεται μόνο σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, όπου ο λαός θα είναι κυρίαρχος του πλούτου που παράγει»

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.