Ψηφίστηκε η διάταξη για την εγγραφή των νηπίων στα νηπιαγωγεία για όσα νήπια συμπληρώνουν την ηλικία 4 ετών την 31/12 του έτους εγγραφής - Πότε θα εφαρμοστεί

Ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο  «ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.» η διάταξη που περιλαμβάνει την υποχρεωτική εγγραφή των νηπίων που συμπληρώνουν την ηλικία των 4 ετών την 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής. Σύμφωνα με το άρθρο 33 τροποποιείται η παρ.4 του άρθ.3 του Ν.1566/85 ως εξής

« Η φοίτηση όσων νηπίων την 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία πέντε (5) ετών είναι υποχρεωτική σε όλη την χώρα, ενώ για τα νήπια που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών, σύμφωνα με την παρ. 3 γίνεται υποχρεωτικά σταδιακά από το σχολικό έτος 2018-2019 , κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών , ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών ΔΙευθυντών Εκπαίδευσης , εφαρμοζόμενου σε κάθε περίπτωση του δεύτερου εδαφίου της παρ . 3 του άρ.2 του ν.1566/85»

'Ολο το νομοσχέδιο στα συνημμένα αρχεία

Share this article

Συνημμένα αρχεία:

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.