ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΝΙΔΙΟΥ Παράσταση διαμαρτυρίας για την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού (ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 23 Νοέμβρη μέλη τηςΛαϊκής Επιτροπής Μενιδίουγια το θέμα της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού στη Διοίκηση της Πολυκλινικής, η οποία πάντως προφασίστηκε τη διεξαγωγή σύσκεψης και η Επιτροπή αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Μενιδίου

«Η Πολυκλινική κατασκευάστηκε, για τις ανάγκες των αθλητών της Ολυμπιάδας, με πρόβλεψη να λειτουργήσει στη συνέχεια σαν Κέντρο Υγείας στο Δήμο Αχαρνών. Δηλαδή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 θα το χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της περιοχής μας για δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας.

‘Όμως αντί γι’ αυτό η Πολυκλινική λειτουργεί καθαρά σαν ιδιωτική μονάδα Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ), είναι ΔΕΚΟ και χρηματοδοτείται από το Δημόσιο, ενώ το κτίριο ανήκε στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), δηλαδή στους εργαζόμενους της χώρας μας.

Αφού, λοιπόν, η Πολυκλινική ανήκει στο Δημόσιο και η λειτουργία της χρηματοδοτείται από το κράτος, δηλαδή από τους φόρους που πληρώνουμε όλοι μας, θεωρούμε απαράδεκτη τη συνέχιση της λειτουργίας της σαν ιδιωτικής μονάδας Υγείας και από τη νέα κυβέρνηση που χρεώνει με 10 ευρώ την κάθε επίσκεψη (εφόσον υπάρχει ραντεβού) και 20 ευρώ για τα έκτακτα περιστατικά (χωρίς ραντεβού), ενώ ταυτόχρονα πληρώνονται και οι εξετάσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν άλλαξε το νόμο 3293/2004, όπως υποσχόταν, για να περάσει η Πολυκλινική στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά καλοβλέπει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Πολυκλινική, θεωρώντας τον σαν πρωτοπόρο πείραμα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και προχωράει στη λειτουργία και του Νοσοκομείου Σαντορίνης με τα ίδια καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Στην περιοχή μας, του Δήμου Αχαρνών και των γειτονικών δήμων, που κατοικείται με πάνω από 200.000 κατοίκους και οι περισσότεροι ανήκουμε στα φτωχά λαϊκά στρώματα, η κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Υγεία είναι δραματική, αφού δεν έχουμε ούτε ένα Κέντρο Υγείας. Θεωρούμε λοιπόν απαράδεκτο τον τρόπο λειτουργίας της Πολυκλινικής και επιτακτική την ανάγκη να περάσει άμεσα στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Τα σωματεία της περιοχής μας, μέσω της Λαϊκής Επιτροπής, έχουμε πάρει πολλές πρωτοβουλίες για τα ζητήματα Υγείας, με κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες, παραστάσεις καθώς και με προώθηση σχετικών Ερωτήσεων στη Βουλή. Με τη δική σας συμβολή θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τη δικαίωση.

Για το θέμα της Πολυκλινικής προτείνουμε και διεκδικούμε:

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.