Κοινή επιστολή ΠΟΣΕ-ΙΚΑ-ΠΟΠΟΚΠ για την καθαριότητα στον ΕΦΚΑ

 

ΠΟΣΕ ΙΚΑ- ETAM

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ- ETAM

Στουρνάρη 30 Αθήνα  τ.κ.104 33  

Τηλ.: 2105246822 -2105243714

fax: 2105227466  

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.poseika.gr

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πανεπιστημίου  67  105 64Αθήνα

Τηλ: 2103313732 – 2103314570

Fax: 2103314179

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.popokp.gr

 

Αρ. Πρωτ.:3603                                                      Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2018

 

ΠΡΟΣ

Τον Διοικητή του ΕΦΚΑ

κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συλλόγους- μέλη

Για ενημέρωση όλων των συναδέλφων

Θέμα: «Καθαρισμός Κτηρίων Μονάδων ΕΦΚΑ»

 

Κύριε Διοικητά,

Είναι γνωστές οι προειδοποιήσεις, οι επιφυλάξεις και οι διαφωνίες μας τόσο με τον οργανωτικό σχεδιασμό του ΕΦΚΑ όσο και με τον τρόπο υλοποίησής του. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που καταγγείλαμε και εναντιωθήκαμε σε συγκεκριμένες δικές σας αποφάσεις ή σε αποφάσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες της Πολιτικής Ηγεσίας τη  χρονιά που πέρασε και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε σε όλα σχεδόν τα επίπεδα, χωρίς μάλιστα να έχουμε μπει ακόμη στην ουσιαστική διαδικασία ενοποίησης των  Ασφαλιστικών Ταμείων.

Αυτό όμως που συμβαίνει από τις πρώτες μέρες του τρέχοντος έτους δεν έχει προηγούμενο. Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί και να διεκπεραιώσει ακόμη και στοιχειώδεις λειτουργίες, όπως τη διευθέτηση του ζητήματος της καθαριότητας των εργασιακών χώρων μέσω της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών.

Από τις 2 Ιανουαρίου 2018 μόλις 86 συναδέλφισσες και συνάδελφοι ΥΕ καθαρισμού, κάποιοι από τους οποίους ακόμη και 2ωρης απασχόλησης, έχουν αναλάβει τον εκ περιτροπής καθαρισμό των κτιρίων του Οργανισμού σε ολόκληρη τη χώρα, έργο το οποίο όπως είναι αυτονόητο αδυνατούν αντικειμενικά να φέρουν σε πέρας, παρότι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ακόμη και πέραν του κανονικού τους ωραρίου.

Αυτό έχει ως συνέπεια η κατάσταση υγιεινής στους χώρους εργασίας να είναι άθλια, απαράδεκτη αλλά και επικίνδυνη για την υγεία των  εργαζόμενων, ενώ η αντιμετώπιση και τα σχόλια από το συναλλασσόμενο κοινό κάθε άλλο παρά κολακευτικά είναι για τη συνολική εικόνα του Οργανισμού. Το πρόβλημα βέβαια είναι εντονότερο στις περιφερειακές υπηρεσίες των πρώην Ταμείων, αφού στο κεντρικό κτήριο Διοίκησης  έχετε φροντίσει να υπάρχει, κατά προτεραιότητα, καθημερινός καθαρισμός, ενώ και τα κτίρια των υπόλοιπων επιτελικών υπηρεσιών καλύπτονται σε ικανοποιητικό βαθμό.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπός μας έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα και έλαβε την απάντηση ότι, έως ότου ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, όλες οι Διευθύνσεις του ΕΦΚΑ θα λάβουν το ποσό των 3.000 ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα την κατάσταση. Αυτό βέβαια δεν συνέβη και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. όταν έθεσε ξανά το ζήτημα, απαντήσατε πως αυτό θα συμβεί την ερχόμενη εβδομάδα. Όσο για το διαγωνισμό ειπώθηκε ότι  στην καλύτερη περίπτωση θα έχει ολοκληρωθεί το Πάσχα…και βλέπουμε!Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε  σε σας και να τονίσουμε πως οφείλετε  να εξαντλήσετε όλα τα περιθώρια και τις δυνατότητες που υπάρχουν προκειμένου να λυθεί άμεσα το ζήτημα του καθαρισμού των κτηρίων, διότι η κατάσταση αυτή δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί και δεν θα την ανεχτούμε άλλο.

Τέλος, έχετε την υποχρέωση απέναντι στους «αγαπητούς συνεργάτες», όπως μας αποκαλείτε, να διασφαλίσετε τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας αναγνωρίζοντας έμπρακτα την προσφορά μας και όχι μέσω τυπικών ευχαριστήριων επιστολών.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ


Ο Πρόεδρος


Βαγγέλης Θεοδωρίδης


Ο Γεν. Γραμματέας


Λευτέρης Θεοχάρης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΠΟΚΠ


Ο Πρόεδρος


Αντώνης Κουρούκλης


Ο Γεν. Γραμματέας


Γιάννης  Κιντής

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.