Λύση στο πρόβλημα του οικισμού “ΚΕΡΚΥΡΑ V”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

   ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ   

oaed logo

  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΗΝΑ, 2-12-2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λύση στο πρόβλημα του οικισμού “ΚΕΡΚΥΡΑ V” - Ξεκινούν τα απαραίτητα έργα ούτως ώστε οι δικαιούχες οικογένειες να μπουν στα σπίτια τους

 

Με πρωτοβουλία του Διοικητή ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη, δίνεται λύση σε ένα πρόβλημα που υφίσταται εδώ και μια δεκαετία στον οικισμό του τ. ΟΕΚ “ΚΕΡΚΥΡΑ V”, ούτως ώστε να μπορέσουν επιτέλους, να μπουν οι περίπου 178 δικαιούχες οικογένειες στα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα, μετά από συνεννόηση της Διοίκησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προχώρησε η έκδοση της απαιτούμενης, νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του έργου “Κατασκευή αγωγού μεταφοράς λυμάτων από τον οικισμό του τ. ΟΕΚ “ΚΕΡΚΥΡΑ V”, στην Ε.Ε.Λ. Σιναράδων, προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ. Πλέον ο ΟΑΕΔ, εκτός από την χρηματοδότηση του έργου θα αναλάβει και την κατασκευή του, προκειμένου ο αγωγός να κατασκευαστεί το ταχύτερο δυνατόν.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε ότι “στόχος του νέου ΟΑΕΔ είναι να δίνει άμεσα και αποτελεσματικά λύσεις στα προβλήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, αξιοποιώντας το σύνολο των δυνατοτήτων του. Στην προκειμένη, εδώ και περίπου 10 χρόνια, οι δικαιούχες οικογένειες των εργατικών κατοικιών του οικισμού ΚΕΡΚΥΡΑ V δεν μπορούσαν να μπουν στα σπίτια τους επειδή δεν είχε δημιουργηθεί ο απαραίτητος αγωγός μεταφοράς λυμάτων. Πλέον, μετά την υπογραφή της νέας ΚΥΑ το έργο θα ξεκινήσει άμεσα. Ο ΟΑΕΔ θα αναλάβει την κατασκευή του μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι δικαιούχες οικογένειες, επιτέλους, θα μπορέσουν να εγκατασταθούν αξιοπρεπώς στα σπίτια τους”.

Share this article

Ετικέτες

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.