Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δάνεια τ. ΟΕΚ: Μέχρι πότε πρέπει να ρυθμιστούν οι οφειλές

'Εως τις 30 Ιουνίου 2020 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες που έχουν λάβει δάνεια του τ. ΟΕΚ να κάνουν αιτήσεις ρύθμισης των οφειλών όπως αναφέρει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της 'Ενωσης

"Ενημερώνουμε τους δανειολήπτες, που έχουν λάβει δάνεια του τέως ΟΕΚ, ότι ορίζεται νέα καταληκτική ημερομηνία για αιτήσεις ρύθμισης των δανείων, με την διαδικασία και τις ρυθμίσεις της προγενέστερης Υπουργικής Απόφασης. Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου 2020. Παράλληλα, με την νέα Απόφαση, δίνεται η δυνατότητα σε δανειολήπτες που έχουν υποβάλει αίτηση για τον Ν. 3869/2010 (Νόμος Κατσέλη) να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του ΟΑΕΔ, χωρίς να παραιτηθούν από την αίτηση του Ν. 3869/2010, όπως ήταν αναγκαίο μέχρι σήμερα. Διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δανειολήπτες μπορούν να απευθύνονται στην ΕΕΚΕ και να λαμβάνουν βοήθεια από εξειδικευμένους συμβούλους".

Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Α.Οι αιτήσεις

Οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους για τα δάνεια αυτά ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία:

-Αρχικά επισκέπτονται την πλατφόρμα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και στο στο πεδίο «Κοινωνική Πολιτική» επιλέγουν τη «ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ» και τη «Ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. ΟΕΚ» ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες (στον «Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υπαγωγής για τις ρυθμίσεις»).

-Οι δικαιούχοι

Στη νέα ρύθμιση που αφορούν τα δάνεια του τ.ΟΕΚ μπορούν να ενταχθούν:

-Όλοι οι όσοι έχουν λάβει δάνειο από ίδια κεφάλαια του τ. Ο.Ε.Κ. και πληρούν τους όρους που καθορίζονται στην παρούσα απόφαση (Έκτο Κεφάλαιο παρ 1).

-Δανειολήπτης που τυχόν έχει ενταχθεί στις ρυθμίσεις του ν. 3869/2010 (Α' 130).

-Δανειολήπτης του τ. Ο.Ε.Κ., στον οποίο έχει χορηγηθεί δάνειο από ίδια κεφάλαια και δεν έχει ολοκληρωθεί η τμηματική εκταμίευση του συνόλου της παροχής και που με αίτησή του δηλώνει ότι δεν επιθυμεί την συνέχιση της δανειοδότησης, μπορεί να ζητά την σύνταξη τροποποιητικής σύμβασης, το ύψος της οποίας θα ανέρχεται στο ποσό που έχει εκταμιευτεί και έχει λάβει. Η νέα δανειακή σύμβαση μπορεί να ενταχθεί στις ρυθμίσεις της παρούσας.

-Δανειολήπτης που έχει λάβει από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ και τραπεζικά κεφάλαια, δύναται να ενταχθεί στις ρυθμίσεις της παρούσας μόνο κατά το μέρος του δανείου που προέρχεται από τα ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ.

Share this article