ΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ Τίποτα δεν μας χαρίστηκε από αυτούς που μας κλέβουν τη ζωή

Να μην πέσουν στην παγίδα που στήνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το τελευταίο διάστημα καλεί το λαό και τη νεολαία της περιοχής η Κομματική Οργάνωση Ολυμπιακού Χωριού του ΚΚΕ. Επίσης, καλεί σε συγκέντρωσηπου διοργανώνει μαζί με τις Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Ολυμπιακό Χωριό με θέμα «Άλλη μία Συμφωνία - Άλλη μία Λεηλασία, Φτάνει πια. Τώρα χρειάζεται Ξεσηκωμός», τη Δευτέρα 27 Μάρτη στο Στέκι της Λαϊκής Επιτροπής (Κακλαμανάκη 21) και ώρα 19.00. Θα μιλήσει ο Γιώργος Τάτσης, μέλος του Γραφείου της ΠΕ Δυτικής Αθήνας και γραμματέας της ΤΕ Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ.

Παρατίθεται η ανακοίνωση:

«Η Κομματική Οργάνωση Ολυμπιακού Χωριού του ΚΚΕ απευθύνεται στο λαό και τη νεολαία της περιοχής και τους καλεί να μην πέσουν στην παγίδα που τους στήνει τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στελέχη της το τελευταίο διάστημα επισκέπτονται την περιοχή μας για να κάνουν τις προκλητικές φιέστες τους. Επίσης διάφοροι καλοθελητές που δραστηριοποιούνται στο Ολυμπιακό Χωριό, έχουν επιδοθεί σε διαφήμιση και προσπάθεια αθώωσης της αντιλαϊκής πολιτικής. Μια αντιλαϊκή πολιτική που ήρθε ως συνέχεια σε αυτή που εφάρμοσαν παλιότερα οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Αυτές οι φιέστες πραγματοποιούνται με αφορμή την απόφαση για την απόδοση οριστικών παραχωρητηρίων σε 150 οικισμούς σε όλη την Ελλάδα και το γεγονός ότι ενδέχεται να γίνει με τιμή χαμηλότερη από αυτήν που είχε εξαγγελθεί μέχρι σήμερα.

Ο λαός και η νεολαία της περιοχής έχει συγκεντρώσει τα τελευταία χρόνια πολύτιμη πείρα, μπορεί να την αξιοποιήσει και να αποφύγει τις νέες παγίδες που του στήνουν.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση και το κεφάλαιο χτυπάνε το δικαίωμα στην εργατική - λαϊκή κατοικία.

Ο λαός και η νεολαία να σκεφτεί:

Ότι ενώ προχωρούν στην απόδοση οριστικών παραχωρητηρίων, την ίδια στιγμή είναι οι ίδιοι που απελευθερώνουν τους πλειστηριασμούς σε κατοικίες χιλιάδων εργατικών - λαϊκών οικογενειών που τους τσάκισαν τα μέτρα που πάρθηκαν στα χρόνια της κρίσης.

Μάλιστα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να γίνει πιο αποτελεσματικό το έργο των πλειστηριασμών και βέβαια για να αποφύγει την οργή και την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, προχώρησε ακόμα και στη διαδικασία ηλεκτρονικών κατασχέσεων.

Είναι οι ίδιοι που πρόσθεσαν νέους φορομπηχτικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς για να κυνηγάνε τον εργατικό - λαϊκό κόσμο όπως για παράδειγμα κάνουν στη ΔΕΗ και την ίδια στιγμή διευκολύνουν το κεφάλαιο με νέα προνόμια, με φθηνό, αν όχι με τζάμπα ρεύμα και Ενέργεια, με επιπλέον φοροελαφρύνσεις. Για όλα τα παραπάνω φυσικά δεν βγάζουν άχνα.

Άλλωστε, η απόδοση οριστικών παραχωρητηρίων αποτελεί ένα υπερώριμο αίτημα που εδώ και χρόνια έπρεπε να είχε υλοποιηθεί. Αίτημα που χρόνια είχαν οι εργαζόμενοι που κατοικούσαν στο Ολυμπιακό Χωριό, με την αμέριστη στήριξη φορέων του ταξικού εργατικού κινήματος.

Έχουν το θράσος να το παίζουν και υπερασπιστές του δικαιώματος στην εργατική κατοικία.

Έχουν το θράσος αυτοί που δεν κατάργησαν ούτε ένα αντιλαϊκό νόμο από αυτούς που είχαν φέρει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα πρόσθεσαν και άλλους με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, που το ψήφισαν παρέα με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ. Τώρα είναι έτοιμοι να φέρουν νέα συμφωνία - νέα λεηλασία για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Αυτοί που δύο χρόνια τώρα εφαρμόζουν και ψηφίζουν νόμους που τσακίζουν τα δικαιώματα της εργατικής οικογένειας, το δικαίωμα στην εργασία, που ενισχύουν τον εργασιακό μεσαίωνα με την απλήρωτη - ανασφάλιστη δουλειά, που στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τα συμφέροντα των αφεντικών με απελευθέρωση απολύσεων και καθιέρωση της εργασιακής ζούγκλας.

Αυτοί που είναι συνυπεύθυνοι για το γεγονός ότι ο ΟΑΕΔ, ως συνεχιστής του ΟΕΚ (Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών) δεν συνεχίζει το κατασκευαστικό έργο για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των εργατικών οικογενειών.

Αυτοί που δεν κρύβουν ότι και μέσα από αυτό το μέτρο, βασικός τους στόχος και επιδίωξη είναι η συγκέντρωση στο Ταμείο του νυν ΟΑΕΔ 270.000.000 ευρώ, τα οποία όπως ισχυρίζονται θα χρησιμοποιηθούν για την "αντιμετώπιση της ανεργίας". Για ποια αντιμετώπιση της ανεργίας βέβαια μιλάνε μπορούμε εύκολα να μαντέψουμε, αν σκεφτούμε ότι μετατρέπουν ακόμα και το επίδομα της ανεργίας σε επιδότηση για τον εργοδότη. Δηλαδή ζεστό παραδάκι στο μεγάλο κεφάλαιο στο όνομα του "καλού επενδυτικού περιβάλλοντος".

Φτάνει πια - Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν

Το ΚΚΕ θα στηρίξει με όλους τους τρόπους (μέσα και έξω από τη Βουλή) έστω και ένα μέτρο που μπορεί να ελαφρύνει τον πόνο της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Ταυτόχρονα όμως θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ενάντια στη λογική του "μικρότερου κακού" και του χαμηλώματος των απαιτήσεων που καλλιεργούν παλιοί και νέοι σωτήρες για να πάρουν από την πίσω πόρτα συγχωροχάρτι για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν.

Παλεύουμε με το ΚΚΕ για το δίκιο μας - για τις σύγχρονες ανάγκες μας».

 

http://www.902.gr/eidisi/politiki/124690/tipota-den-mas-haristike-apo-aytoys-poy-mas-klevoyn-ti-zoi

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.