Ομοσπονδία ΠΟΠΟΚΠ - ΔΕΘ 2016 - ΌΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΕΚ & ΟΕΕ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αθήνα,7-9-2016

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αρ.Πρωτ: 3516

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ: 21033137322103314570

Fax: 2103314179

grammateia@popokp.gr

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΘ ΠΟΠΟΚΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΘ 2016

 

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πέραν όλων των άλλων επιταχύνει με ιδιαίτερο «ζήλο» τη διάλυση των δομών του Κοινωνικού Κράτους, υλοποιώντας κατά γράμμα τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που περιλαμβάνουν οι συμφωνίες με τους δανειστές. Καταργεί την Κοινωνική Ασφάλιση, απαξιώνει και υποχρηματοδοτεί τον ΕΟΠΥΥ, αρνείται την ολοκληρωμένη επανίδρυση των ΟΕΚ – ΟΕΕ, παραδίδει στα σαγόνια της εργοδοσίας το επίδομα ανεργίας! Τα ίδια ισχύουν για τη Δημόσια Παιδεία και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη Υγείας.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες συνεχίζουν να βιώνουν στο πετσί τους κάθε μέρα όλο και περισσότερο τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών, ενώ εμείς οι εργαζόμενοι στους φορείς Κοινωνικής Πολιτικής δικαιολογημένα αισθανόμαστε έντονη αβεβαιότητα και ανασφάλεια σχετικά με το εργασιακό μας μέλλον.

Όσο για το γενικότερο πλαίσιο περιλαμβάνει υπερφορολόγηση, ανεργία, «μαύρη» και αδήλωτη εργασία, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις, παράδοση των «κόκκινων» δανείων στα funds, κατασχέσεις και βέβαια νέες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

 

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, οφείλουμε να συντονίσουμε τη δράση μας με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα και τα άλλα λαϊκά στρώματα και να οργανώσουμε την επόμενη περίοδο αποτελεσματικούς και νικηφόρους αγώνες απέναντι στο μνημονιακό καθεστώς.

Η μοναδική δύναμη που μπορεί να κάνει τα παλιά και νέα μνημόνια κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε. – ΔΝΤ να «μείνουν στα χαρτιά» είναι η δική μας μαζική αντίδραση και αντίσταση. Μεγαλύτερος εχθρός μας η ηττοπάθεια και ο εφησυχασμός.

Οι φετινές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να γίνουν η απαρχή για ένα νέο κύκλο αγώνων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όλων όσοι τις υπηρετούν.

 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

6:00 μ.μ. - Αγαλμα Βενιζέλου

 

  • όχι στην καταργηση της κοινωνικησ ασφαλισης

  • όχι στη διαλυση των ασφαλιστικών ταμειων

  • στηριξη και αυξηση χρηματοδοτησησ του εοπυυ

  • επανιδρυση οεκ – οεε

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                                       ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ                                                             ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΝΤΗΣ

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.