ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Στο 30.8% η πραγματική ανεργία για το δεύτερο τρίμηνο του 2016

Στοιχεία «σοκ» για την ανεργία παρουσιάζει τοΙνστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ(ΙΝΕ-ΓΣΕΕ), που κάνει λόγο για μακροχρόνια ανέργους που ξεπερνούν τα 800.000 άτομα και πραγματικό ποσοστό ανεργίας μεγαλύτερο απ’ το 23,4% (για τον Αύγουστο) που υπολόγιζε η ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική» η επιστημονική ομάδα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ επιχειρεί να κάνει μια διαφορετική εκτίμηση για τα στατιστικά δεδομένα της ανεργίας.

 

Με σημείο αναφοράς τριμηνιαίες έρευνες το Ινστιτούτο εκτιμά πως στο δεύτερο τρίμηνο του 2016 το ποσοστό της πραγματικής ανεργίας έφτασε στο30,8%. Είναι οριακά χαμηλότερο απ’ αυτό της αντίστοιχης περιόδου του 2015, που η ανεργία σημείωνε το ποσοστό του 31,7%.

Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κάνουν λόγο για1.126.455 ανέργους, 3.228.437 μη ενεργό πληθυσμό και 3.687.465 απασχολούμενων, στο σύνολο του πληθυσμού.

Το ποσοστόμακροχρόνιας ανεργίας– σύμφωνα με τηνEurostat– ορίζεται ως το ποσοστό των ανέργων στο σύνολο του ενεργού πληθυσμού που παραμένουν άνεργοι 12 ή και περισσότερους μήνες. Όσον αφορά τον συνολικό ενεργό πληθυσμό, αυτός υπολογίζεται τόσο από τους απασχολούμενος όσο και τους ανέργους.

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.