ΥΠ.Εργασίας για το κόστος των εργατικών κατοικιών - Συνάντηση με τους οικιστές της Γιάννουλης στη Λάρισα

Το καυτό ζήτημα του ενιαίου τρόπου υπολογισμού της τιμής παραχώρησης των οικισμών των Εργατικών κατοικιών μεταξύ αυτών και τ ης Γιάννουλης Λάρισας, συζήτησαν απόψε σε συγκέντρωση που έγινε στον οικισμό, η επιτροπή αγώνα των κατοίκων και η επιτροπή που έχει συσταθεί με απόφαση της διοικήτριας του ΟΑΕΔ κ. Καραμισίνης.

Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 153 οικισμοί εργατικών κατοικιών , 12.500 δηλαδή, σπίτια που είναι σε παρόμοια κατάσταση που δεν τους έχουν δοθεί οριστικά παραχωρητήρια. Οικισμοί μάλιστα που δόθηκαν στους δικαιούχους το 1978 δεν έχουν πάρει τίτλο ιδιοκτησίας του σπιτιού τους.
epitropi
Προτεραιότητα του Υπουργείου αποτελεί, σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο του Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας κ. Μάριο Μουζάλα « να αναζητήσουμε τρόπους για την επίλυση του ζητήματος με κατεύθυνση την ανακούφιση των εργαζομένων και δίκαιη λύση. Σε πολλές περιπτώσεις καλούνται να πληρώσουν αστοχίες και λάθη, για τα οποία δεν φέρουν καμία ευθύνη».
Η λογική της επιτροπής δεν είναι η αντικειμενική αξία, αλλά να κοστολογηθεί έτσι ώστε, όχι να έχει κέρδη ο ΟΕΚ, αλλά να πληρωθεί το πραγματικό κόστος και να βρεθούν κεφάλαια για να γίνουν καινούργιες εργατικές κατοικίες.
synelefsi1
Όπως ενημέρωσαν τους κατοίκους τα μέλη της επιτροπής , από το 1978 έως σήμερα υπάρχουν πάνω από δέκα τρόποι υπολογισμού των τιμών, «παίζοντας» στις πλάτες των ιδιοκτητών, παιχνίδια πολιτικής ομηρίας και οικονομικό παιχνίδι που η επιτροπή εργάζεται για να αποκαταστήσει. Να πάρουν τα σπίτια τους σε κανονική και δίκαιη τιμή αντίστοιχη του προϊόντος που έλαβαν και του ρόλου του ΟΕΚ που δεν είναι κερδοσκοπική εταιρία και οφείλει να κάνει κοινωνικό έργο.

Ενθαρρυντικά χαρακτήρισε τα μηνύματα της συζήτησης ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνα των Εργατικών κατοικιών της Γιάννουλης κ. Βασίλης Μπεριτζάς, καθώς από την ενημέρωση που είχε η επιτροπή αγώνα, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες προς την επίλυση του ζητήματος.
«Εμείς με τον αγώνα που κάνουμε και κρατά τώρα 10 χρόνια, από το 2005, καταφέραμε να ρίξουμε την τιμή του τετραγωνικού μέτρου στα 450 ευρώ, ενώ η αρχική είχε οριστεί στα 380 ευρώ και ανέβηκε στη συνέχεια στα 480. Η λύση που θα βρεθεί θα είναι για όλους τους οικισμούς και όχι μόνο για το δικό μας»

http://www.ert.gr/kei-timi-parachorisis-ton-ergatikon-katikion-sti-larisa/

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.