Ο ΟΑΕΔ θα πληρώνει από τα αποθεματικά του τις υποχρεώσεις του ΛΑΕΚ & ΕΛΕΚΠ (επιχορηγήσεις Συνδικαλιστικών Οργανώσεων κ.τ.λ) ακόμη και αν το ΙΚΑ δεν του αποδίδει τις εισφορές που χρωστάει

Πάνω από 4 χρόνια έχουν περάσει από την κατάργηση του ΟΕΚ & ΟΕΕ και τα αποθεματικά τους, τα οποία ξεπερνούν τα 330 εκ € καταλήγουν να πληρώνουν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΓΣΕΕ, ΙΝΕ ΓΣΕΕ κ.α.

Αυτό θα γίνει μάλιστα και νόμιμο (άρθ.52 παρ 2) αφού στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε χτες στη Βουλή «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις» συμπεριλαμβάνεται ρύθμιση που επιβάλλει στον ΟΑΕΔ να πληρώνει τις υποχρεώσεις του  για τα σεμινάρια επαγελματικής κατάρτισης, ΛΑΕΚ καθώς και τις επιχορηγήσεις προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις( ΓΣΕΕ, ΙΝΕ ΓΣΕΕ Κ.Τ.Λ) ανεξαρτήτως αν το ΙΚΑ , τις έχει αποδόσει ή όχι στον ΟΑΕΔ.

Με άλλα λόγια, οι εργαζόμενοι να πληρώνουν τις εισφορές τους για τον ΟΑΕΔ, τον ΟΕΚ & την Εργατική Εστία , το ΙΚΑ να μην τις αποδίδει στον ΟΑΕΔ αλλά ο ΟΑΕΔ να πληρώνει τις υποχρεώσεις του από τα αποθεματικά του.

Έτσι εξηγείται δηλαδή και το γεγονός ότι 4 χρόνια τώρα από την κατάργηση του ΟΕΚ & ΟΕΕ τα αποθεματικά των Οργανισμών  δεν γίνονται προγράμματα στέγασης παρόλο που οι συνθήκες στέγασης των συμπολιτών μας είναι τραγικές. Ετσι αποδεικνύεται και το γεγονός ότι το χρέος του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ,ΟΕΚ ΟΕΕ που  ξεπερνάει τα 7 δις δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ.

Τα χρήματα αυτά όμως  είναι από τις εισφορές των εργαζομένων κυρίως για τη στέγαση και την μέριμνα τους, και όχι για να επιδοτούν τον συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ.

Δυστυχώς η είδηση αυτή έρχεται μάλιστα και σε μια χρονική συγκυρία των πληστηριασμών που πρόκειται να γίνουν στις εργατικές κατοικίες στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης στις 19 Οκτωβρίου.

 

 

Share this article

Ετικέτες

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.