Ουρές ανέργων και μεγάλη ταλαιπωρία στον ΟΑΕΔ Σύρου (βίντεο)

Αποχαιρετήσαμε το Καλοκαίρι και υποδεχτήκαμε το Χειμώνα. Ξενοδοχεία, εστιατόρια και τουριστικές επιχειρήσεις έκλεισαν… Ουρές πολλών μέτρων σχηματίζουν οι εποχικοί υπάλληλοι για να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα και να λάβουν το επίδομα που προβλέπεται από τον ΟΑΕΔ. Οι εικόνες ντροπής είναι σημερινές, από τον ΟΑΕΔ Σύρου. Πλήθος κόσμου σχημάτισε ουρές έξω από το υποκατάστημα από τις 8 το πρωί για να καταφέρει να εξυπηρετηθεί. Οι περισσότεροι προέρχονταν απο την Μύκονο αλλά πήγαν στη Σύρο γιατί, στον μοναδικό υπάλληλο του ΟΑΕΔ στο γειτονικό νησί, δεν ανανέωσαν την σύμβασή του. Πλήρωσαν εισιτήρια, διατροφή και στο τέλος τους ενημέρωσαν οτι θα πρέπει να μείνουν και μια ημέρα γιατί όπως δήλωσε η προϊσταμένη μεσω των αστυνομικών -οι οποίοι χρειάστηκαν για να επιβάλλουν την τάξη- το σύστημα δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει περισσότερους απο 60 άνεργους. Οργισμένοι, δήλωσαν στο Cyclades24 ότι το Γραφείο της Μυκόνου που μέχρι πρότινος λειτουργούσε στη Μύκονο, πρόσφατα έκλεισε αναγκάζοντάς τους να βιώνουν τη σημερινή ταλαιπωρία. “Μας ενημέρωσαν οτι θα εξυπηρετηθούμε και θα επιστρέψουμε στην Μύκονο και μας ζητάτε να μείνουμε και μια μέρα; Ήρθαμε να πάρουμε 350 ευρώ και θα αφήσουμε τα 200 ευρώ εδώ; Ξεκινήσατε την δουλειά στις 10.00 και στις 11.30 σχολάσατε…” Πηγή: cyclades24

 

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.